Blog 2 Willy

Willywoensdag 04 maart 2015 21:35

Campagne.. waarvoor?

Het kan u niet ontgaan zijn, afgelopen zaterdag trapten de grote partijen af voor de verkiezingen. De ChristenUnie en SGP deden dat al eerder.

Eerder vorige week was er al een TV-debat van lijsttrekkers voor de eerste kamer. Interessant hoor, maar kijkers mogen helemaal niet op deze mensen stemmen, dat gebeurt door de leden van de Provinciale Staten. Eerlijk is eerlijk, die leden worden wel via algemene verkiezingen gekozen. Net als de meeste waterschappers natuurlijk, maar daar hoor je in de media nog minder over dan over de Statenleden.

Deze getrapte verkiezingen waren onderdeel van het debat met Studenten in de eerste kamer, in het kader van de ChristenUnie-collegetour. Ik mocht er – als lijsttrekker voor het waterschap Delfland – bij zijn. Aangezien ik nu nog Statenlid ben, nam ik de gelegenheid waar om de getrapte verkiezingen aan de kaak te stellen. Ik kreeg te horen: ‘dat is altijd zo geweest’.

Voor mij een gelegenheid om te zeggen dat we tradities waarderen, maar dat we ook met onze tijd mee gaan. Het huidige systeem leidt tot achterkamertjespolitiek, en dat is niet altijd in het belang van de burger. Dus: directe verkiezingen. Dat geldt wat mij betreft ook voor de waterschappen; geen geborgde zetels maar directe verkiezingen.

Voorwaarde is natuurlijk dat kiezers geïnteresseerd zijn. U die dit leest bent geïnteresseerd, aan u de schone taak om - net als wij doen - anderen op te roepen te gaan stemmen op 18 maart. Oók op water.

« Terug

Reacties op 'Blog 2 Willy'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.